100 NÄGU Roland Lepp: andis kiusatusele järele ja ostis lihakombinaadi

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Tarbige Eestis kasvatatud ja toodetud toitu, soovitas tööstur Roland Lepp Postimehe lugejatele.
Tarbige Eestis kasvatatud ja toodetud toitu, soovitas tööstur Roland Lepp Postimehe lugejatele. Foto: Artur Kuus

Roland Lepp lõpetas sel aastal väga suure tehingu, kui Maag Grupp ostis HK Scani varad Balti riikides. Neist tähtsaimad on Tallegg ja Rakvere lihakombinaat.

Maag Grupp kuulub kolmele omanikule: Roland Lepp, Aivar Saarma ja Toomas Juhani. Ettevõte on tasapisi haaret laiendanud: Rannarootsi lihatööstus, Tere ja Farmi piimatööstused, Rannamõisa kaubamärgi all linnulihatooted.

Nüüd siis jackpot, millega läks peaaegu kogu linnulihaäri, aga ka väga suur osa lihakauba tootmisest ühe ettevõtte kätte.

See pole küll veel kõik, sest konkurentsiameti nõudel tuleb ostjatel maha müüa nii Rannarootsi lihatööstus kui ka Rannamõisa kaubamärk. Aga tehingu tegemiseks on ettevõtjad saanud armuaega ja praegu võib kogu kontsern rahulikult omanikele tulu teenida.

«Rakvere lihakombinaat on palju suurem kui ükski teine ettevõte, mida siiani oleme omandanud. Me loomulikult kaalusime nii- ja naapidi, aga ahvatlus oli suur,» ütles Roland Lepp septembris Postimehele.

Üks põhjus, miks Maag Grupp ostis HK Scani varad, oli ligipääs Läti ja Leedu turule. «Näpuotsaga müüsime varem Lätti. Rannarootsi lihatööstusel polnud ka võimsust, et toota kolme riigi jaoks kaupa. See on see ahvatlus – areneda järgmisele tasandile ehk level'ile, meie jaoks on see tõesti suur väljakutse,» märkis Lepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles