100 NÄGU Maria Lvova-Belova: emaliku näoga lapseröövel (1)

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Maria Lvova-Belova
Maria Lvova-Belova Foto: ALEXANDER NEMENOV / AFP

Kevadel koos Vladimir Putiniga rahvusvaheliselt kriminaalkohtult vahistamismääruse saanud Venemaa laste õiguste volinik Maria Lvova-Belova ei seisa laste ega nende õiguste eest. Ta on poliitiline marionett, kes koordineerib kümnete tuhandete Ukraina laste küüditamist Venemaale.

Kümmekond aastat tagasi orvuks jäänud ja puudega laste ühiskonda sulandumise eest seisnud 39-aastane Lvova-Belova sobib Putini režiimi väärastunud narratiivi ideaalselt: viie bioloogilise ja väidetavalt 18 adopteeritud lapse ema ja truu riigiametnikuna käib ta Ukraina aladelt «päästetud» lapsi telekaamerate ees kallistamas ja lohutamas.

Tegelikkus on aga teine: Venemaale on küüditatud teadaolevalt kümneid, kui mitte sadu tuhandeid Ukraina lapsi, kellest tahetakse kasvatada ustavaid kodanikke Putini režiimile ukrainlaste identiteedi hävitamise hinnaga.

Jääb üle vaid loota, et võimalikult palju lapsi suudetakse rahvusvaheliste vahendajate abil kodumaale tagasi tuua ning emaliku näoga lapseröövel viiakse peagi Rootsi kardinate taha.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles