100 NÄGU Toomas Sildam: kaup kauba vastu

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjoni istung vabariigi presidendi kantselei rahastamisest. Pildil vabariigi presidendi siseasjade nõunik Toomas Sildam (vasakul), rahandusministeeriumi kantsler Merike Saks (keskel) ja rahandusminister Mart Võrklaev (paremal).
Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjoni istung vabariigi presidendi kantselei rahastamisest. Pildil vabariigi presidendi siseasjade nõunik Toomas Sildam (vasakul), rahandusministeeriumi kantsler Merike Saks (keskel) ja rahandusminister Mart Võrklaev (paremal). Foto: Eero Vabamägi

Teenekas ajakirjanik ja presidendi sisenõunik Toomas Sildam sai õppetunni, mida ta tõenäoliselt kunagi ei unusta.

Rahandusministri väljakäidud mõjuvõimuga kauplemise süüdistus on karm, kuid prokuratuuri hinnangul siiski mitte tõsiselt võetav. Kuna ka vabariigi president teda enda meeskonnas edasi hoiab, siis peetakse Sildamit jätkuvalt täie aruga inimeseks, kes kapo majas toimunud peol presidendi kantseleile vajalikku lisaraha ja seaduste väljakuulutamist omavahel päriselt siduma ei hakka.

Sildami kavala näo ja irooniaga vähem kursis olev finantsametnik võis olukorda tõlgendada ka teisiti, kuid kõnekas on asjaolu, et poliitikud võtsid teema üles alles siis, kui oli põhjust presidenti rünnata. Mõistetav on Sildami soov kõigi vahenditega oma patrooni aidata, kuid see ei tohiks ületada piire, mis võivad teda ja institutsiooni hoopis kahjustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles