100 NÄGU Mihhail Kõlvart: kas ta ikka võitis? (1)

Mikk Salu
, ajakirjanik
Copy
Mihhail Kõlvart
Mihhail Kõlvart Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnapeast Mihhail Kõlvartist sai lõpuks Keskerakonna esimees. Erakond ise hakkas selle peale otsast lagunema.

Mihhail Kõlvart võitis Tanel Kiige ees Keskerakonna juhi valimised. Jüri Ratasest sai Keskerakonna eksjuht. 

Kõlvarti võit oli napp, aga kindel. Oli ta ju Ratase mahavõtmist kavandanud juba vähemalt aastakese, mõttes oli tal see mõlkunud ehk isegi kauem. Kampaania oli kohati küll närviline, aga samas mitte midagi šokeerivat. 

Mõnevõrra ehk üllatuslikum oli see, mis hakkas juhtuma pärast võitu. Ridamisi tuntud keskerakondlasi teatasid oma lahkumisest. Ja mitte korraga, vaid tilk tilga haaval. Nagu keegi raiuks Kõlvarti Keskerakonna saba jupphaaval maha.

Õnneks on Kõlvartil aega. Isegi kui erakonna reiting on nõrk ja inimesi lahkub, siis valimisteni on veel aega. Sama kehtib muidugi ka teiste praegu raskustes olevate parteide kohta.

Euroopa Parlamendi valimised on järgmisel aastal ja sealt peaks Keskerakond ühe saadikukoha ikka ära tooma.

Tõsisem proovikivi saab Kõlvartile olema järgmised kohalikud valimised. Selle järel saab paremini hinnata Keskerakonna tervist ja Kõlvarti juhiomadusi. Senised lahkujad – ütleme otse, need on Eesti nimedega poliitikud, kes toovad Keskerakonnale eestlaste hääli – ehk ei mõjutagi liiga palju Keskerakonna šansse Tallinnas, aga ikkagi. Kahe aasta pärast näeme, kas Kõlvarti Keskerakond on ainult Tallinna partei või on tal ambitsioon kogu Eestis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles