100 NÄGU Käärijä: tšatšatša rahva südames

Betty Ester-Väljaots
Copy
17.06.2023. Krulli kvartalis Flex Festil esines Soome eurolaulik Käärijä.
17.06.2023. Krulli kvartalis Flex Festil esines Soome eurolaulik Käärijä. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees / Scanpix Baltics

Eurovisioon juba on kord murtud südamete ja ebaõigluse kants, sest ka sel korral võitnud Rootsi on niigi palju esikohti saanud, aga rahva arvates oli parim soomlaste Käärijä.

Neoonkostüümis ja nakatava «Cha Cha Cha» lauluga Käärijä oli kindlal esikohal ka muusikakuulamise keskkonna Spotify eestikeelses väljas ja ükski suvepidu ei möödunud populaarse lauluta.

Käärijä nime taha peituv Soome räppar Jere Pöyhönen oli ise suurest edust ja Eurovisioonil teiseks tulemisest hämmastunud, aga õnneks taob ta rauda, kuni see kuum on, ning ta on juba jõudnud Eesti fännidele esinemas käia. Kõigele lisaks on ta alustanud koostööd kohaliku moodsa muusika suurkuju Tommy Cashiga.

«Kui ma olin puhkusel, vaatasin messengeri ja Tommy kirjutas mulle,» kirjeldas Käärijä, kuidas neil tuli ühise laulu tegemise mõte pea samal ajal pähe. «Tommy tuli minu juurde Soome stuudiosse ja saimegi nelja päevaga hakkama.» Esimest korda kuulsid Käärijä fännid laulu «It’s crazy, it’s party» Olümpia staadionil Soomes.

Käärijä kodulinn Vantaa otsustas talle anda aastaks kasutada tasuta korteri. Kuigi kõik kohalikud polnud sellise heldusega rahul, jäid ametnikud endale kindlaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles