Trahviootel erakonnad püüavad SALKist eemalduda (15)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Tarmo Jüristo nentis, et ERJK ja erakondade vaidlus õnneks või kahjuks sihtasutust ennast ei puuduta, kuigi tema seda sooviks. «Seal on rida asju, mis võiks tulevikus muutuda.»
Tarmo Jüristo nentis, et ERJK ja erakondade vaidlus õnneks või kahjuks sihtasutust ennast ei puuduta, kuigi tema seda sooviks. «Seal on rida asju, mis võiks tulevikus muutuda.» Foto: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja

Jutt tänuväärsest koos­tööst sihtasutusega Liberaalne Kodanik (SALK) on lõppemas, sest era­kondade rahastamise järelevalve komisjon (ERJK) teatas, et nn nõustamisteenus tuleb keelatud annetusena tagasi maksta.

Mure peatselt selguva trahvisumma pärast ajab poliitikuid pingesse. Levib suhtumine: «Me oleks ise ka teadnud!»

ERJK pole ametlikku nõuet erakondadele veel esitanud, kuid on ajakirjanduses välja öelnud, et SALKi valimiste-eelne teenus oli keelatud annetus ning selle väärtuses tuleb sotsidel, oravatel, Eesti 200-l ja Keskerakonnal raha tagastada.

Olgu öeldud, et tasuta nõustamist võib poliitmaastikul olla küll ja veel, aga see pole avalikkusele teada, sest erakonnad ise sellest komisjonile rääkima ei lähe ja eraettevõtjal pole seaduse ees mingit kohustust neid teavitada. Viimast sihtasutuse juht Tarmo Jüristo teadlikult tegigi, et viidata seaduseaukudele.

Üks valitsuserakonna poliitik märkis, et Jüristo agenda avalikust poliitikakujundamisest võib ju üllas olla, aga tagajärge nähti ERJK laual. «Ta keeras jama ka neile, kelle puhul tal polnud isegi õigust võitu enda omaks kuulutada,» sõnas ta, viidates valimistulemustele.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles