ANALÜÜS Kaja Kallas ja Stark Logistics jätsid idaveoskandaali küsimused õhku (35)

Margus Hanno Murakas
, analüütik ja toimetaja
Copy
Venemaa-vedude kohta küsimuste küsijad on jäetud endiselt udu seest vastuseid otsima.
Venemaa-vedude kohta küsimuste küsijad on jäetud endiselt udu seest vastuseid otsima. Foto: Ludovic Marin/Afp/Scanpix/Stark Logistics/kollaaž

Peaminister Kaja Kallas (RE) ja Stark Logistics on siiani jätnud järjekindlalt vastamata mitmetele küsimustele ja avalikustamata olulisi detaile, mis aitaksid idaveoskandaali lõpuni lahti harutada ja lõpetada.

Olukord häirib isegi Kallase parteikaaslast, endist peaministrit Andrus Ansipit (RE), kelle hinnangul võivad mõned Kallase hägused selgitused tunduda valedena (ERR, 18. oktoober).

«Ma ei ole valetanud sellel teemal,» vaidles Kallas aga sel nädalal vastu («Stuudios on peaminister», Vikerraadio, 31.10).

Kuigi Kallas andis riigikogu erikomisjoni liikmetele üle enda ja Novaria Consulti vahelise laenulepingu ning lepingu kaks lisa, ei soostunud peaministri büroo neid Postimehele edastama. Lisaks keeldus büroo avaldamast Kallase viimase viie aasta tuludeklaratsioone ning pangaülekannete väljatrükke, mis puudutasid laenu väljastamist ja selle tagasi maksmist.

Kommentaarid (35)
Copy
Tagasi üles