Eesti parlamendirühm käis töövisiidil Armeenias

BNS
Copy
Parlamendirühm Armeenias
Parlamendirühm Armeenias Foto: Riigikogu

Riigikogu Eesti-Armeenia parlamendirühma delegatsioon viibis eelmise nädala lõpul töövisiidil Armeenias.

Parlamendirühma esimees Mati Raidma märkis, et väga kõrgetasemeliste kohtumiste raames kohtuti Jerevanis Armeenia presidendi Vahagn Khachaturyani, peaministri Nikol Pashinyani, parlamendi spiikri Alen Simonyani, asevälisministri Paruyr Hovhannisyani ja Armeenia–Eesti sõprusrühma juhi Arsen Torosyaniga ning grupi liikmetega parlamendis.

«Kohtumistel süvenes veendumus, et avatud demokraatia kinnistumine riigis on pöördumatu protsess ja Venemaa sõltuvusest vabanemine rahvusvahelisel toel reaalne ja teostatav perspektiiv,» ütles Raidma.

Eesti delegatsioon kinnitas Eesti toetust rahuläbirääkimise protsessi suhtes. Samuti avaldati toetust Armeenia juhtkonna püüdlustele jõuda lepinguni, mis kindlustaks riikide territoriaalse terviklikkuse vastastikkust austamist ning suunaks jätkusuutlikule stabiilsusele regioonis.

Visiidil külastati ka Artashati omavalitsust ja põgenike ajutist majutuskohta kohalikus lasteaias, Rahvusvahelise Punase Risti Komitee ICRC Armeenia esindust ning osaleti Euroopa vaatlusmissiooni EUMA patrullreidil Jermuki piirkonnas.

Eesti delegatsioon oli tunnistajaks sellele, et Armeenia on vaatamata väga keerulisele olukorrale suutnud üle 100 000 põgeniku vastuvõtmisega siiani toime tulla. Olukord piirialadel on pingeline ning patrullreidil oli võimalik vaadelda Aserbaidžaani vägede positsioone Armeenia territooriumil.

2.–5. novembril toimunud visiidil osalesid ka Eesti-Armeenia parlamendirühma liikmed Anti Haugas ja Juku-Kalle Raid.

Riigikogus moodustatud parlamendirühmad aitavad riigikogu liikmetel suhelda teiste riikide parlamentidega, viia ellu välispoliitikat ja tutvustada Eestit mujal maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles