FOTOD JA VIDEO Avalik istung andis aimu Aivo Petersoni süüdistuse sisust (2)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy

Kui iseseisvuse taastanud Eesti ajaloos on seni kõik riigireetmise kohtuprotsessid toimunud kinniste uste taga, siis erakonna Koos eestvedaja Aivo Petersoni kohtutee algas teisiti. Harju maakohtu kohtunik Katrin Mikenberg otsustas pidada vähemalt eelistungi avalikult ajakirjanike ja Petersoni poolehoidjate silme all.

Kuigi eelistungid on mõeldud taotluste esitamiseks ning kohtuprotsessi ajakava ja detailide kokkuleppimiseks, andis istungil räägitu aimu, mida sisaldab kolme kohtu all oleva mehe – riigireetmises süüdistatavate Eesti kodanike Aivo Petersoni ja Dmitri Rootsi ning Eesti riigi vastu suunatud vägivallata tegevuses süüdistatava Venemaa kodaniku Andrey Andronovi – süüdistus.

Eesti kodakondsusega, kuid Venemaal elava ja töötava Dmitri Rootsi kaitsja Vladimir Sadekovi jutust koorus välja, et riigiprokuratuur süüdistab meest Venemaa ametiisikute korraldusel Petersonile juhtnööride ja informatsiooni andmises, kuidas luua Eestis erakonda. Sadekov nimetas süüdistust absurdseks, kuna erakond Koos on ka praegu registreeritud ja tegutseb täiesti seaduslikult.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles