VÄIKE TASKUÜLEVAADE Koondamiskääride ohvriks langes riigi tähtsaim sõnumiseadja

Copy
Riigikantselei plaanib nelja aasta jooksul, sh. tööjõukuludelt, kokku hoida 1,7 miljonit eurot. Pildil riigisekretär Taimar Peterkop riigikantselei avatud uste päeval.
Riigikantselei plaanib nelja aasta jooksul, sh. tööjõukuludelt, kokku hoida 1,7 miljonit eurot. Pildil riigisekretär Taimar Peterkop riigikantselei avatud uste päeval. Foto: Mihkel Maripuu

Ajal, mil suur osa ministeeriumeid endiselt analüüsib ega ole kindlaid otsuseid teinud, on riigikantselei koondamisega alustanud. Hiljuti kaotati strateegilise kommunikatsiooni juhi ametikoht.

Kuu aega tagasi kirjutas Postimees, et ministeeriumides on sadu kummitusametnikke ehk ametikohti, mis on eelarvestatud, aga täitmata, ja pilt pole praeguseks oluliselt muutunud. Mitu ministeeriumi, kes toona polnud eelarvekärpe valguses veel koondamisotsuseid teinud, pole neid teinud siiani ja seda pole ka plaanis.

Mõni üksik teatas konkreetsetest plaanidest, teised tegelevad juba pikemat aega «analüüsimisega». Koondamistega kokku hoitavad summad kipuvad jääma poole miljoni euro kanti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles