Riigikogu hakkab kolmapäeval jälle ööistungit pidama (5)

Copy
Ekrelase Rain Epleri kõne ajal käis puldi juures reformierakondlane Jürgen Ligi ning andis talle paberi. Mis seal kirjas oli, teavad vaid mehed ise.
Ekrelase Rain Epleri kõne ajal käis puldi juures reformierakondlane Jürgen Ligi ning andis talle paberi. Mis seal kirjas oli, teavad vaid mehed ise. Foto: Mihkel Maripuu

Töö takistamise tõttu ei suudetud riigikogus eile läbida isegi esimest eelnõu seitsmest, mille valitsus oli hiljuti usaldusega seotuna menetlusse andnud, täna ootab tõenäoliselt ees järjekordne ööistung.

Peaminister tegi eelmisel neljapäeval ettepaneku siduda seitse parlamendi menetluses olevat valitsuse algatatud eelnõu usaldusküsimusega ning arutada neid riigikogu täiskogus 21. ja 22. novembril. Kui riigikogu usaldusküsimusega seotud eelnõu vastu ei võta, toob see kaasa valitsuse tagasiastumise.

Eilsel istungil usaldusküsimusega seotud eelnõudest esimesena ette võetu järgi lõpetatakse välismaalt tagasipöörduja toetuse maksmine ning luuakse erivajadusega inimestele toetatud töötamise teenus riigiteenusena. Tööpäeva jooksul selle eelnõuga aga hääletuseni ei jõudnudki, sest valdavalt Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) saadikute eestvedamisel esitati järjest arupärimisi ja peeti kõnesid.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles