Kallas vastas Seedrile: kõigi eelnõude pantvangi võtmine ei ole lahendus

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kaja Kallas ja Helir-Valdor Seeder.
Kaja Kallas ja Helir-Valdor Seeder. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Isamaa fraktsiooni esimees Helir-Valdor Seeder küsis täna riigikogu infotunnis peaminister Kaja Kallaselt (RE), kas ta on valmis sisuliseks debatiks ning parlamendierakondade juhtidega laua taha istuma ning ühisosa otsimiseks. Kallase sõnul on ta selleks valmis olnud, kuid opositsiooni poolt ei ole endiselt ühtegi vastutulevat sammu olnud.

«Vaja on istuda läbirääkimiste laua taha. Terve suve me seda ei suutnud,» rääkis Seeder ja lisas, et viimane kohtumine oli toimunud septembri lõpus parlamendierakondade esimeestega. «Kas te olete valmis sisulisteks läbirääkimisteks ja ühisosa otsimiseks?» küsis Seeder peaministrilt. 

«Olen alati olnud, oma tegudega seda näidanud, et kuulan ja võtan arvesse. Aga praegu on tehtud obstruktsiooni nendele eelnõudele, millele ei ole vaja,» vastas Kallas. Ta loetles ette, et riigikogu opositsioon on töötõkestanud missioonidele mineku, kaitseliidu seaduse muutmise, Ukraina abistamise ja ka näiteks rahvusvahelise sanktsiooniseaduse. Viimase puhul rõhutas ta, et see on väga oluline asi, mida on Eesti riik ka rahvusvahelisel tasandil vedanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles