REPORTAAŽ Tuimavõitu vorstitegu riigikogu saalis (15)

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Kui opositsioon heidab valitsusele üldiselt ette rahva vaesusesse tõukamist ja valetamise teel võimule saamist, siis Varro Vooglaidu häirib väga ka abieluvõrdsus.
Kui opositsioon heidab valitsusele üldiselt ette rahva vaesusesse tõukamist ja valetamise teel võimule saamist, siis Varro Vooglaidu häirib väga ka abieluvõrdsus. Foto: Madis Veltman

Demokraatia koosneb suures osas rituaalidest. Nende osaks on ka sarvipidi koalitsiooniga kokku läinud opositsiooni etteheited võimuerakondadele.

Otto von Bismarck olevat kord öelnud, et seadused on nagu vorstid – parem on mitte näha, kuidas neid tehakse.

Kuid kui vaadata kõnekesi, mida opositsioon valitsuse umbusaldamise võimalusest inspireerituna kolmapäeval Toompea pooltühjas parlamendisaalis pidas? Klõpsan lingile https://www.riigikogu.ee/infoallikad/multimeedia/otseulekanded täpselt kell 15, mil debatituli on Eesti demokraatliku riigivalitsemise podiseva katla all juba tunnikese miilanud.

Juhtumisi on kõnepuldis Varro Vooglaid, kel paistab olevat seljas mingit tüüpi kraeta pruun pintsak, mis kaplanlikult range oleku hästi esile toob. Võimalik muidugi, et krae tegelikult oli ja mu silmad ei seletanud seda arvutiekraanilt, eesmärk pole pintsakut solvata.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles