TABELID Peaminister Kaja Kallas on kasutanud kolme aasta jooksul kokku 28 korral eralendu (38)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
2021. aasta algusest on Kallas peaministriametis koos delegatsiooniga teinud kokku 66 välisvisiiti ja neist 28 korral sõideti sihtkohta eralennuga.
2021. aasta algusest on Kallas peaministriametis koos delegatsiooniga teinud kokku 66 välisvisiiti ja neist 28 korral sõideti sihtkohta eralennuga. Illustratsioon: Shutterstock / Madis Veltman

Peaminister Kaja Kallas (RE) eelistab üldjuhul suunduda välisvisiidile liinilennuga, kuigi märkmisväärse osa võtavad enda alla ka tellimus- ehk eralennud; riigikantselei põhjendab neid vajadusega jõuda Eestile olulistele kohtumistele kohtades, millega meil on kehv lennuühendus.

2021. aasta algusest on Kallas peaministriametis koos delegatsiooniga teinud kokku 66 välisvisiiti ja neist 28 korral sõideti sihtkohta eralennuga. Umbes pooltel juhtudel eelistati tellimuslendu sellepärast, et Euroopa Liidu ülemkogu kohtumiste kestvus ja lõpuaeg pole ette teada. Lennukulud tasus siis suures osas Euroopa Liidu Nõukogu sekretariaat.

Kokku on Eesti riik tasunud tellimuslendude eest viimase kolme aasta jooksul 467 706 eurot ning Euroopa Liit (15 ülemkogu kohtumist) 422 189 eurot. Aastate lõikes on kulud erinevad, sest pärast koroonaperioodi on lendude hinnad oluliselt tõusnud.

Kommentaarid (38)
Copy
Tagasi üles