EKRE lubab riigikogus kompromissi otsida, kui koalitsioon loobub kahest eelnõust (21)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
EKRE esimees Martin Helme pärast presidendiga kohtumist.
EKRE esimees Martin Helme pärast presidendiga kohtumist. Foto: Madis Veltman

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsioon andis koalitsioonierakondadele teada, et on valmis osaliselt loobuma riigikogu töötõkestusest, kui koalitsioon näitab üles valmisolekut otsida poliitilistes küsimustes kompromissi, täpsemalt, loobub kahest eelnõust.

EKRE esimehe Martin Helme sõnul on nad riigikogus teinud obstruktsiooni eeskätt ühe eesmärgiga – survestada võimuliitu loobuma jõupoliitikast ja arvestama opositsioonierakondade ning nende valijate seisukohtadega.

«Me võime oma töövõtteid muuta, kui näeme, et koalitsioonis on olemas siiras tahe meie ja meid valinud inimestega arvestada. Oleme valmis kultuurikomisjonis ja põhiseaduskomisjonis loobuma mitmest oma obstruktsioonilisest eelnõust ja hulgast parandusettepanekutest, et veenduda, kas koalitsiooni soov on siiras,» ütles Helme erakonna pressiteate vahendusel.

Helme sõnul aitaks obstruktsiooni leevendamine kiiremini menetleda mitut eelnõu, mis on seotud Ukraina abistamisega.

«Oleme nõus toetama neljast Ukraina-teemalisest valitsuse eelnõust kahte. Esimesega võtab Eesti kohustuse osaleda Ukrainale antud laenu intressikulude katmisel ning teisega võimaldatakse Eesti ettevõtetel jätkata annetusi Ukraina toetuseks maksuvabalt,» lisas Helme.

Erakonna juhi sõnul on EKRE tingimus aga see, et koalitsioon loobub kahest eelnõust: ühest, mis suunab 10 miljonit eurot riskikapitali fondi ja teisest, mis suurendab Eesti osalust Euroopa Nõukogu Arengupangas 10 miljoni euro võtta. «Meile ei ole vastuvõetav, et Ukraina abistamise loosungi varjus viiakse ellu muude eesmärkide täitmisele suunatud poliitikaid. Jääme ootama koalitsioonierakondade otsust, mis võimaldaks konstruktiivsete sammude astumist,» kommenteeris Helme.

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles