AET KUBITS Euroskeptikute koondumise võimalikkusest EP järgmises koosseisus

Aet Kubits
, TÜ üliõpilane
Copy
Olli Kotro (Põlissoomlased), Joerg Meuthen (AfD), Matteo Salvini (Liiga) ja Anders Primdahl Vistisen (Taani rahvapartei) 2019. aasta europarlamendi valimiste eel Milanos.
Olli Kotro (Põlissoomlased), Joerg Meuthen (AfD), Matteo Salvini (Liiga) ja Anders Primdahl Vistisen (Taani rahvapartei) 2019. aasta europarlamendi valimiste eel Milanos. Foto: Daniel Dal Zennaro / EPA / Scanpix

Seoses järgmisel suvel toimuvate Euroopa Parlamendi valimistega on taas päevakorda kerkimas võimalus, et euroskeptikud loovad teiste poliitiliste jõudude vastu ühisrinde, kirjutab eesti keele ja kirjanduse kolmanda kursuse tudeng Aet Kubits.

Euroopa Parlamendil on oluline roll Euroopa Liidu tööraamistikus, sealhulgas seadusandluse ja eelarve haldamises. Kõik parlamendi saadikud, ka euroskeptilised parteid, jagunevad maailmavaateliselt suurematesse fraktsioonidesse.

Kuigi 2019. aasta europarlamendi valimiste eel üritati peamiselt Itaalia partei Liiga juhi Matteo Salvini eestvedamisel euroskeptikuid ühte koondada, toona see katse ebaõnnestus. Seetõttu tekkis kaks eraldiseisvat euroskeptilist fraktsiooni: Euroopa Konservatiivid ja Reformistid (ECR) ning Identiteet ja Demokraatia (ID).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles