VIDEO JA FOTOD Jõuluvana riigikogu saadikutele: olge järgmisel aastal normaalsemad (1)

Postimees
Copy

Riigikogu aasta viimasel istungil käis saadikutel traditsiooniliselt külas jõuluvana. Riigikogu neljapäevase istungi päevakorras muid punkte polnudki kui jõuluvana pöördumine parlamendi liikmete poole ja kingituste jagamine.

Oma pöördumises palus jõuluvana riigikogu liikmetel olla järgmisel aastal normaalsemad kui tänavu.

Arvestades, et käimas on mitu kriisi alates julgeolekukriisist kuni majanduslanguseni, kinkis jõuluvana saadikutele kastid toidupakkidega, mida kriisi ajal süüa.

Kinkide jagamisel kutsuti kõigepealt saali ette riigikogu juhatuse liikmed Lauri Hussar (Eesti 200) ja Jüri Ratas (Keskerakond), kes kingi kättesaamiseks olid leidnud luuletused salmikutest. Jõuluvana andis juhatusele etteaste järel päästemenüüga raske kriisiabi toidupaki.

Kriisiabi toidupaki said ka teised fraktsioonid. Luisa Rõivas Reformierakonna fraktsioonist laulis laulu jõuludest, et ka ilma lumeta võib olla jõulutunne. Lisaks kriisiabi toidupakile said nad ka raadio, et teised saaksid teada nende plaanidest.

Priit Lomp Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioonist laulis kitarri saatel lugulaulu riigikogu tööst ja olukorrast riigis. Fraktsioon sai lisaks kriisiabi toiduabipakile veel esmaabipaki, sest nende soov on olnud kõiki kohe aidata.

Andre Hanimägi Keskerakonna fraktsioonist esitas samuti lugulaulu argipäevast ja majanduslikust olukorrast, millega võttis kokku aasta sündmused Toompeal.

Juku-Kalle Raid Eesti 200 fraktsioonist luges värsid sellest, kuidas iseloomustada riigikogu.

Tõnis Lukas Isamaa fraktsioonist esitas samuti päevapoliitilise luuletuse ja meenutas vanasõnu erakondade iseloomustamiseks.

EKRE fraktsiooni esindaja Rain Epleri luuletus oli võro keeles, mille tõlkimiseks palus ta istungiosakonna abi. Nende fraktsioon sai jõuluvanalt kingituseks suure pudeli allikavett. Epler andis jõuluvanale üle ka paki piparkooke, et ta saaks need omakorda anda üle peaministrile.

Enne jõuluvana lahkumist esitasid kõik riigikogu liikmed Kadri Tali (Eesti 200) juhatamisel ühise jõululaulu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles