Riigikogu võttis sügisistungjärgul vastu 39 õigusakti

BNS
Copy
Riigikogu pidas sügisistungjärgul 48 korralist ja ühe täiendava istungi.
Riigikogu pidas sügisistungjärgul 48 korralist ja ühe täiendava istungi. Foto: Madis Veltman

Riigikogu lõpetas neljapäeval sügisistungjärgu, mille jooksul peeti 49 istungit ja võeti vastu 39 õigusakti.

Riigikogu pidas sügisistungjärgul 48 korralist ja ühe täiendava istungi. Koos 12 infotunniga ulatus täiskogu tööaeg 294 tunni ja 53 minutini. Istungjärgu jooksul võttis riigikogu vastu 17 seadust, neist 13 vastuvõtmine oli seotud valitsuse usaldusküsimusega. Samuti võttis parlament vastu 21 otsust ja ühe avalduse, mis tehti Iisraeli rahva ja riigi toetuseks.

Komisjonidest langes suurim koormus rahanduskomisjonile, mis oli 13 eelnõu juhtivkomisjoniks. Riigikaitsekomisjon juhtis sügisistungjärgul üheksa ja sotsiaalkomisjon viie eelnõu menetlemist. Kokku on tänavu märtsis valitud ja 10. aprillil esmakordselt kogunenud 15. riigikogu vastu võtnud 70 õigusakti.

Seaduse kohaselt toimuvad riigikogu korralised istungjärgud jaanuari teisest esmaspäevast juuni kolmanda neljapäevani ning septembri teisest esmaspäevast detsembri kolmanda neljapäevani. Uuesti koguneb Riigikogu korralistele istungitele 8. jaanuaril.

Vahepealsel ajal töötavad edasi riigikogu komisjonid, samuti täidavad riigikogu liikmed oma muid ametiülesandeid. Korraliste istungjärkude vahel võivad vajadusel toimuda ka erakorralised istungjärgud, mille saab kokku kutsuda riigikogu esimees presidendi, valitsuse või vähemalt 21 riigikogu liikme ettepanekul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles