Ukraina saab 50 miljardit kätte, kuid Ungari-probleem ei kao kuhugi (5)

Copy
Ungaril on Ukrainale mõeldud abipaketi teemal šantažeerimisruumi vähe, kuid Eesti peaministri Kaja Kallase ja meie mõttekaaslaste kauane mure Ungari ja tolle peaministri Viktor Orbáni (vasakul) otsuste ja väljaütlemiste pärast ei kao kuhugi.
Ungaril on Ukrainale mõeldud abipaketi teemal šantažeerimisruumi vähe, kuid Eesti peaministri Kaja Kallase ja meie mõttekaaslaste kauane mure Ungari ja tolle peaministri Viktor Orbáni (vasakul) otsuste ja väljaütlemiste pärast ei kao kuhugi. Foto: EPA/OLIVIER HOSLET/Scanpix

Kui vana aasta saab ära saadetud ja uus vastu võetud, hakatakse Euroopa Liidu (EL) koridorides tõsisemalt pead murdma, kuidas Ukrainale kätte toimetada neile lubatud 50 miljardit eurot.

Seda saadab ka üks eksistentsiaalsem küsimus Euroopa Liidu (EL) enese kohta: mida ikkagi teha Ungariga, kes Kremli jokkerina torpedeerib pidevalt lääneriikide abi Ukrainale. Detsembrikuisel ELi riigi- ja valitsusjuhtide kogunemisel otsustati siiski alustada liitumiskõnelusi Ukraina ja Moldovaga. Ungari peaminister Viktor Orbán oli ülemkogu eel lubanud selle vetostada, kuid otsustaval hetkel läks ta «kohvi jooma» ning põhjendas hiljem, et Ukraina teekonnal ELi on tal üle 70 võimaluse sellele ükskõik mis hetkel veto panna.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles