Ratase arvates ei peaks Yana Toom europarlamenti kandideerima (8)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Keskerakonna XVIII kongress Kalevi spordihallis.
Keskerakonna XVIII kongress Kalevi spordihallis. Foto: Raul Mee

Riigikogu aseesimehe ja endise Keskerakonna esimehe Jüri Ratase sõnul ei peaks Yana Toom Keskerakonna nimekirjas Euroopa Parlamendi valimistel kandideerima, kirjutab ERR

Eurosaadik Yana Toom (KE) on võtnud kanda mitmete Kremli-meelsete aktivistide kohtukulud. «See selgelt kahjustab ja mitte ainult Keskerakonna mainet, vaid kogu Eesti välispoliitika ja sisepoliitika mainet,» ütles Ratas ERRile.

Ratase hinnangul on küsimus sisuline ning tema meelest ei sobi selline asi tänasesse väärtusruumi ei Eesti tipp-poliitikas ega ka Euroopa parlamendis. Ratas soovib nüüd, et juhatus Toomi küsimust uuesti arutaks ja selge seisukoha võtaks.

Ratase sõnul ei oleks õige, kui Toom kandideeriks Keskerakonna nimekirjas Euroopa Parlamendi valimistel.

«Seda otsustab erakonna juhatus ja volikogu, aga ma arvan, et sellise suhtumisega, nagu tänases sõjaolukorras, kus agressor iga päev pommitab, tapab Ukrainas inimesi ja siis minna toetama selle mõttelaadiga inimest oma isiklikest vahenditest, ma ei näe, et see oleks Keskerakonna jaoks õige, kui sellised inimesed kandideeriks,» ütles Ratas.

16. oktoobril rääkis Toom saates «Otse Postimehest», et erakonnal ei ole eurovalimiste osas ametlikku otsust, kes on esinumber. «Aga kui mulle helistas Mihhail ja küsis, mis ma arvan eurovalimistest, ma vastasin, et Mihhail, ma ju saan aru, mida sa küsid, muidugi peab esinumber olema Jüri Ratas. Meil ei ole erakonnas ülearu endiseid peaministreid ja inimest, kes juhtis erakonda seitse aastat. Siin pole mingit küsimust, et ma hakkan nüüd kaklema esikoha pärast, muidugi mitte. Nii et kui Jüri seda tahab, siis Jüri selle saab,» rääkis Toom. 

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles