PERSOON Maydellide esindaja europarlamendis: poliitika ei peagi olema lihtne (1)

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja, Strasbourg
Copy
Bulgaaria eurosaadik Eva Maydell Strasbourgi parlamendihoones.
Bulgaaria eurosaadik Eva Maydell Strasbourgi parlamendihoones. Foto: Federica Onnis

Kui Eva Maydellilt intervjuu soojenduseks tema mitte just väga bulgaariapärase perekonnanime kohta uurida, paistab, et just seda ta Eesti ajakirjanikult ootaski. Kõigepealt kostab vastuseks võidurõõmus «Ahaa!» ja siis naerulagin.

«See on minu väike Eesti ja Balti side. See nimi on Eesti baltisaksa päritolu ja mitusada aastat vana,» teab Bulgaaria GERB parteid esindav eurosaadik. Sünnipäraselt oli tema nimi hoopis Eva Paunova, aga abielludes võttis ta Austrias sündinud mehe nime. Ja viimasel omakorda on sarnaselt Austria presidendi Alexander Van der Belleniga Eestisse viivad juured.

«Päris tihti, kui kohtun eestlastega, viitavad nad sellele nimele, sest on näinud seda kirikutes ja vappide juures,» räägib Maydell.

Kui 37-aastane Maydell aga oma poliitilise karjääri algusest rääkima hakkab, on näha, et seal on tublisti inspiratsiooni sellest, et tema kujunemisaastad langesid kokku Bulgaaria liikumisega ELi ja NATO suunas. «Mul oli juba teismelisena kirg kõikvõimalike poliitiliste arengute vastu – nii Bulgaarias, Balkanil kui Euroopas laiemalt,» meenutab Maydell. «Ma olin väga kirglik Bulgaaria ELi ja NATO liikmesuse eestkõneleja.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles