INTERVJUU Kaljulaid: Keskerakond on nüüd vene partei, sotsiaaldemokraatidel on õigus esitada Tallinna võimukoostöö kohta küsimusi (12)

Sergei Metlev
, Postimehe venekeelsete väljaannete peatoimetaja
Copy
Raimond Kaljulaid ja Mihhail Kõlvart.
Raimond Kaljulaid ja Mihhail Kõlvart. Foto: Postimees

Sotsiaaldemokraadist riigikogu liige Raimond Kaljulaid peab Keskerakonna moondumist vene parteiks sündinud faktiks, mille juured on erakonna vene tiiva korraldatud Jüri Ratase minema kihutamises esimehe kohalt. Ta peab oluliseks, et linnavolinikud küsiks enda käest: kas Keskerakonna ja sotsiaaldemokraatide koalitsioon Tallinnas on ikka linnarahvale parim variant?

Minevikus olete olnud Keskerakonna liige ja puutunud Kõlvartiga isiklikult kokku. Kas vastab tõele, et Jaak Aab, Tanel Kiik ja Jüri Ratas kaaluvad erakonnast lahkumist põhjusel, et uus esimees Kõlvart on valmis pöörama erakonda vene parteiks?

Küsimus pole valmisolekus, vaid see on juba juhtunud. See väljendub muuhulgas selles, kuidas Keskerakond on reageerinud Yana Toomi (KE) tegevusele Eesti-vastaste aktivistide rahastamisel. Need argumendid, mida Keskerakonna esimees on Toomi kaitseks toonud, on naeruväärsed.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles