Keskerakonnast lahkub ka endine välisminister Eva-Maria Liimets

Postimees
Copy
Eva-Maria Liimets lahkub Keskerakonnast.
Eva-Maria Liimets lahkub Keskerakonnast. Foto: Tairo Lutter

Endine välisminister Eva-Maria Liimets teatas reedel, et lahkub Keskerakonnast, kuna partei kuvandisse ja sõnumitesse tekkis liiga palju segast ja mittemõistetavat.

Avaldane Liimetsa sotsiaalmeediapostituse täismahus.

Head sõbrad!

Tänasest ei jätka ma enam Keskerakonna liikmena. Ehkki hindan kõrgelt seda, mida erakond on teinud aastate jooksul sotsiaal-, regionaal- või tervisepoliitikas, on minu jaoks muutunud keeruliseks Keskerakonna üldise tulevikukursi tajumine.

Sügisestest juhtkonnavalimistest saati on Keskerakonna kuvandisse ja sõnumitesse tekkinud minu jaoks liiga palju segast ja mitmetimõistetavat. Pärast mitmete minu heade sõprade ja mõttekaaslaste erakonnast lahkumise teadet olen samas kaotanud usu, et mul oleks edaspidi eksperdina võimalik Keskerakonna välis- ja julgeolekupoliitilist kurssi kujundada. Neil põhjustel sündiski minu senistest kahtlustest täna lõplik erakonnast lahkumise otsus.

Tänan siiralt Jüri Ratast, kes mind Keskerakonda kutsus! Mul oli tänu talle ja erakonnale võimalus ning suur au teenida Eestit välisministrina enneolematult keerulistel aegadel – kohe alguses tuli tegeleda koroonakriisi mõjuga rahvusvahelistele suhetele, millele järgnesid Valgevene olukorra järsk halvenemine ja nende hübriidrünnakud naabrite vastu, Afganistani kaotamine Talibanile, Lääne suhete pingestumine Hiinaga, diplomaatiline eskalatsioon Kremliga, Venemaa alustatud täiemahuline sõda Ukrainas, agressori isoleerimine, sanktsioonide kehtestamine jne.

Tänan kõiki oma toetajaid! Suur tänu kõigile, kellega tegime tihedat koostööd Eesti elu edendamise ja tuleviku kindlustamise nimel!

Soovin Teile edu ja kordaminekuid alanud aastal!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles