ÜLEVAADE Tsentristide ülehüpe sotside sekka Eesti poliitikas maavärinat veel ei tekita (12)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Vahetult pärast pressikonverentsi poseerisid nüüd juba endised keskerakondlased Jaak Aab (vasakult teine), Ester Karuse, Tanel Kiik ja Andre Hanimägi fotograafidele koos sotside juhtfiguuride Lauri Läänemetsa (vasakult esimene) ja Jevgeni Ossinovskiga (paremalt esimene), partei rinnamärgid revääril uhkelt säramas.
Vahetult pärast pressikonverentsi poseerisid nüüd juba endised keskerakondlased Jaak Aab (vasakult teine), Ester Karuse, Tanel Kiik ja Andre Hanimägi fotograafidele koos sotside juhtfiguuride Lauri Läänemetsa (vasakult esimene) ja Jevgeni Ossinovskiga (paremalt esimene), partei rinnamärgid revääril uhkelt säramas. Foto: Madis Veltman

Kuigi kuue keskerakondlasest riigikogu liikme lahkumine erakonnast on Eesti poliitikas haruldaselt jõuline ühekordne areng, see laiemalt poliitilisi jõujooni ja dünaamikaid veel pea peale ei pööra.

Sotsidega liitusid senine riigikogu Keskerakonna fraktsiooni juht Tanel Kiik ning selle liikmed Jaak Aab, Ester Karuse ja Andre Hanimägi. Kiik ja Aab olid otsusele jõudnud juba mõnda aega tagasi, Hanimägi sai endas selgust päris viimasel hetkel. Nagu ka Karuse, kes sügisel oli väga lähedal sarnaselt Tõnis Möldri ja Jaanus Karilaiuga hoopis Isamaasse siirdumisele. Aabi ja Kiige puhul on sotsidesse minek ühelt poolt loogiline maailmavaatelistel kaalutlustel, teisalt oli sotsiaaldemokraatide juhtkond – Lauri Läänemets, Jevgeni Ossinovski – oma visiooni tutvustamisel lihtsalt põhjalikum ja kannatlikum.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles