OTSEPILT Ministrid annavad riigikogus selgitusi (1)

Postimees
Copy

Riigikogus vastavad riigikogu liikmete küsimustele Signe Riisalo, Heidy Purga, Madis Kallas ja Kristina Kallas. 

Aleksandr Tšaplõgin (KE) küsis kultuuriminister Purgalt, miks ta peaks ministri sõnu uskuma, kui valitsus andis erameediale koroonakriisil toetust, et sellega ei mõjutata meediat. «Eestis on väga tugev ajakirjandus ja tugev vaba ajakirjandus, tugev vabade ajakirjanike põlvkond. Tugev regulatsioon, mis ei sõltu riigist. Ei ole sõltunud viimaste aastate jooksul ja usun, et ei sõltu ka edaspidi,» vastas Purga. 

Helle-Moonika Helme (EKRE) küsis ETV+ kohta. «Äkki siin on see koht, kus peaks meediakanalit mõjutama? Kui mitte, siis millise riigi propagandat rahastatakse riigi raha eest?» küsis Helme. 

«ERRi ja kultuuriministeeriumi suhtluses on hea tava, et ministeerium ei sekku ERRi töösse. Kui sekkuks, siis see oleks poliitilise suuna andmine. ERRis saab neid küsimusi arutada ringhäälingu nõukogus ja nende liikmed peavad saama vastuseid juhatuselt. Neid ei saa arutada kultuuriministeerium,» vastas Purga. 

Priit Sibul (Isamaa) uuris, mis toimub ERRi uue hoonega. Purga vastas, et kultuurkapitali seadust tuleb vaadata pisut üldisemalt. «Valitsuses on üksmeel, et ERRile on uut maja tarvis. See on üks põhjuseid, miks kultuurkapitalis tehti sisuline muudatus. Kuna see puudutab ühte hoonet, ei ole mõtet seadust kinni kirjutada, et oleks ka teisi hooneid võimalik teha. Kui ERRi maja saab valmis, siis see annab võimaluse ka järgnevate majade ehitamiseks, siis on võimalus ka järgnevat objekti rahastada. Me ei tea, millal see võib juhtuda, kuid teoreetiliselt see võimalus peaks sinna seadusesse jääma,» rääkis Purga. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles