ANALÜÜS Poolestusaeg. Mis viis Keskerakonna kriisi ja milline tulevik teda ootab? (6)

Anastasiya Tido
, portaali Rus.Postimees ajakirjanik
Copy
Pärast Jüri Ratase ja Kadri Simsoni lahkumist lõpeb ka Keskerakonnas kodusõda, sedastab keskpartei liige Andrei Korobeinik.
Pärast Jüri Ratase ja Kadri Simsoni lahkumist lõpeb ka Keskerakonnas kodusõda, sedastab keskpartei liige Andrei Korobeinik. Illustratsioon: Mihkel Maripuu/Eero Vabamägi

«Praegu on ainsad, kellega üldse kontakti ei saa, Jüri Ratas ja ilmselt ka Kadri Simson, kes erakonda ei jää. Pärast seda see kodusõda erakonnas lõppeb,» nii kirjeldas Keskerakonda praegu selle mõjukas liige Andrei Korobeinik. Rus.Postimees uuris, mis viis erakonna praegusesse «kodusõja» olukorda.

Mõjukaid liikmeid hakkas see kaotama juba eelmisel aastal: lahkusid Jaanus Karilaid, Tõnis Mölder, Maria Jufereva-Skuratovski. Keskerakonna (KE) endine esimees Jüri Ratas tuli aasta lõpus avalikkuse ette avaldusega, et ta ei lähe Jana Toomiga samasse valimisnimekirja, mis andis mõista, et piltlikult öeldes seisab ta juba lahkumisvalmilt ja kohvriga uksel.

Tänavu lahkus Keskerakonnast üle 20 inimese ning Keskerakonna fraktsioon parlamendis vähenes üheksa koha võrra. Erakonnast lahkusid poliitika raskekaallased – Taavi Aas, Tanel Kiik, Jaak Aab. KE juhi Mihhail Kõlvarti poolt kiireloomuliselt kokku kutsutud pressikonverentsil ei tundunud ta sama enesekindel kui tavapäraselt viimase kümmekonna aasta jooksul. Enam ei saanud eitada, et erakond on lõhenenud.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles