Peaminister ei tea, kas osaleb aastapäeva vastuvõtul (57)

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
President Alar Karis ja peaminister Kaja Kallas.
President Alar Karis ja peaminister Kaja Kallas. Foto: Sander Ilvest

Peaminister Kaja Kallas (RE) ütles teisipäeval Vikerraadio saates «Stuudios on peaminister», et ei saa lõpuni aru president Alar Karise motiividest jätta osa riigikogu liikmeid vabariigi aastapäeva vastuvõtule kutsumata.  

«Kui aus olla, ega ma ei saa presidendi motiividest muidugi lõpuni aru. Meil on parlamentaarne riik, kus kõrgema võimu kandja on rahvas, rahvas valib riigikogu ja riigikogu valib peaministri ja presidendi. Seega näiteks minu tööandja on riigikogu,» kommenteeris Kallas.

«Ma saan aru, et see ei ole nüüd kuidagi populaarne ja mina ei ole kindlasti see, keda riigikogu väga hellalt kohtleb, kui ma seal kogu aeg käin, aga samas mulle siiski tundub, et ainult riigikogu nomenklatuuri kutsumine... Ma ei pea seda tegelikult õigeks,» nentis Kallas. 

Ta sõnas, et sellest teemast on avalikkuses tehtud naljanumber. «Ma lõpuks ei tea. Ma tunnen ka ennast puudutatuna sellest valikust, seetõttu ei ole ma kindel, kas ma ise sellel peol saan osaleda,» ütles Kallas.

Presidendi kantselei teatas eelmisel nädalal, et tänavu on 24. veebruari vastuvõtule kutsutud traditsiooniliselt paljude elualade inimesi, kelle seas on ka näiteks möödunud aastal silma paistnud kultuuri- ja sporditegelased, hariduselu edendajad, vaimse tervise eest seisjad, ühiskonnategelased, poliitikud, riigiametnikud ja Eestisse akrediteeritud suursaadikud.

Parlamendist on kutsutud vaid riigikogu juhatus, komisjonide esimehed ja aseesimehed ning fraktsioonide juhid.

Kommentaarid (57)
Copy
Tagasi üles