Kaja Kallas: solidaarsusest riigikogu liikmetega ei lähe ma presidendi vastuvõtule (60)

Postimees
Copy
Kaja Kallas koos abikaasa Arvo Hallikuga 2017. aastal presidendi vastuvõtul Estonia teatri- ja kontserdimajas. Sellel aastal Kallas vastuvõtule ei lähe.
Kaja Kallas koos abikaasa Arvo Hallikuga 2017. aastal presidendi vastuvõtul Estonia teatri- ja kontserdimajas. Sellel aastal Kallas vastuvõtule ei lähe. Foto: Sander Ilvest

Peaminister Kaja Kallase (RE) sõnul otsustas ta solidaarsusest riigikogu liikmetega mitte minna 24. veebruaril presidendi vastuvõtule, kuna president Alar Karis jättis sel aastal üritusele osa parlamendisaadikuid kutsumata.

Kallas ütles neljapäeval valitsuse pressikonverentsil, et Eesti on parlamentaarne riik ja seetõttu on parlament äärmiselt oluline.

«Mina, kes ma seal kogu aeg käin ja seal rappida saan, mul ei ole mingit põhjust seda parlamenti armastada. Aga mu otsus ei lähtu mitte sellest, vaid meie riigikorrast. Eestis valib parlament nii peaministri kui ka presidendi. See ei puutu asjasse, kas parlamendisaadikud otseselt meeldivad või mitte,» ütles peaminister.

Ta lisas, et presidendi vastuvõtul tähistatakse vabariigi aastapäeva ja selle juures on olulised kõik põhiseaduslikud institutsioonid, kaasa arvatud riigikogu liikmed.

«Ma saan aru, et see ei ole populaarne teema ja riigikogu liikmeid ei tohiks siin kaitsta, aga jah, mina solidaarsusest nendega ei lähe,» ütles Kallas.

Rahandusminister Mart Võrklaev (RE) ja terviseminister Riina Sikkut (SDE) ütlesid, et nemad kavatsevad vabariigi sünnipäeval presidendi vastuvõtul osaleda.

Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas (Eesti 200) ütles, et tema presidendi vastuvõtule ei lähe, aga mitte ürituse boikoteerimise pärast, vaid seetõttu, et ta on perekondlikel põhjustel sel ajal Eestist ära.

President Alar Karise pidulik vastuvõtt toimub 24. veebruaril Tallinnas Estonia teatri- ja kontserdimajas. Kui traditsiooniliselt on presidendi vastuvõtule alati kutsutud ka kõik riigikogu liikmed, siis sel aastal said kutse ainult juhatus, komisjonide esimehed ja aseesimehed ning fraktsioonide juhid.

Kommentaarid (60)
Copy
Tagasi üles