EKRE tahab sulgeda riigiasutuste venekeelseid veebilehti, aga ise peab uudisportaali vene keeles edasi (10)

Anita Avakova
, portaali Rus.Postimees ajakirjanik
Copy
EKRE arvamus- ja uudisteportaali «Uued uudised» venekeelne versioon.
EKRE arvamus- ja uudisteportaali «Uued uudised» venekeelne versioon. Foto: Скриншот.

Selle nädala alguses tegi EKRE fraktsioon riigikogus ettepaneku likvideerida ministeeriumide ja teiste valitsusasutuste kodulehtede venekeelsed versioonid. EKRE arvamus- ja uudisteportaali «Uued uudised» venekeelne versioon jätkab aga oma tegevust.

Peale venekeelset uudisteportaali on kättesaadav ka venekeelne info EKRE organisatsioonist USAs.

EKRE USA venekeelne veebileht.
EKRE USA venekeelne veebileht. Foto: Kuvatõmmis

Kas EKRE plaanib ka oma ülaltoodud venekeelsed veebilehed kinni panna? Küsimusele vastas Riigikogu liige Helle-Moonika Helme (EKRE).

Riigikogu liige Helle-Moonika Helme (EKRE) FOTO:
Riigikogu liige Helle-Moonika Helme (EKRE) FOTO: Foto: Mihkel Maripuu

«Tegime sellise ettepaneku tõesti. Ja asja mõte oli ja on selles, et enne ei saa kellelegi midagi ette heita, kui riik pole näidanud eeskuju,» ütles Helme.

Tema sõnul on äärmiselt silmakirjalik, et ajal, kui on käimas üleminek eestikeelsele haridusele ja riik nõuab kõigilt eesti keele oskust, pakuvad riigiasutused siiani lahkelt võimalust vene keeles infot kätte saada, mis omakorda ei motiveeri kedagi kasvõi info saamise eesmärgil eesti keelt omandama.

«Ma täiesti nõustun sellega, et peaksime kõigepealt riigina käituma ka tegudes oma sõnade kohaselt, näitama eeskuju ning sealt edasi saab nõuda, et sama teeksid ka eraettevõtjad ja kõik ülejäänud. See oligi meie eelnõu eesmärk,» sõnas riigikogu saadik.

Helle-Moonika Helme täpsustas samas, et erakond ei ole riik. «Kuid me kindlasti täidame seadust, kui vastav eelnõu vastu võetakse,» ütles ta.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles