ANALÜÜS Lauri Läänemetsa rõõm teeb Reformierakonda üha tusasemaks (22)

Mikk Salu
, ajakirjanik
Copy
Lauri Läänemetsa strateegia «pooleldi
koalitsioonis, pooleldi opositsioonis» töötab: sotside reiting üha tõuseb.
Lauri Läänemetsa strateegia «pooleldi koalitsioonis, pooleldi opositsioonis» töötab: sotside reiting üha tõuseb. Illustratsioon: Postimees

«Kõik kaotasid,» võtab Jürgen Ligi (RE) kokku õpetajate streigi ja selle ümber toimunud võitluse tulemused. Aga kui küsida kitsamalt, kes olid poliitilises mõttes võitjad ja kaotajad, siis saab teha vähemalt kaks järeldust.

Kõigepealt sotsid. Nemad said kinnitust, et olla ühe jalaga koalitsioonis ja teise jalaga opositsioonis on poliitiliselt kasulik. Sotside reiting on jaanuarikuu jooksul muudkui tõusnud ning isegi kui selles tõusus on ka muid tegureid, siis vähemalt osaliselt sotsid kindlasti tõlgendavad seda niimoodi: meile on kasulik vastandada ennast Reformierakonnale, rahandusminister Mart Võrklaevale, peaminister Kaja Kallasele. Võimalik, et seda käsitlust oleks täpsem kinnistada – Reformierakonnale vastandamise kasulikkusest sai kinnituse Lauri Läänemets (SDE). Ülejäänud kaks sotside ministrit, terviseminister Riina Sikkut ja regionaalminister Madis Kallas on topeltmängu vähem mänginud.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles