INTERVJUU Jürgen Ligi erakonnatülist: ma näen asju pikemalt kui Ansip ja Kallas

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Uuendatud 7. veebruar 2024, 15:50
Copy
Reformierakonna juhatuse liige Jürgen Ligi.
Reformierakonna juhatuse liige Jürgen Ligi. Foto: Madis Veltman

Riigikogu liige ja Reformierakonna aseesimees sõnas Postimehele, et Kallase ja Ansipi omavahelisest konfliktist ei võida keegi ning tegelikult on mõlemad peaministrid töötanud Eesti heaks. 

Mida te üldiselt sellest arvate, et Kaja Kallas otsustas sellise lükke teha? Kas nö siseopositsiooni «kõrvaldamine» on õige käik?

Ma näen asju pikemalt kui nemad kaks. Nemad pole sisuliselt koos töötanud, mina olen mõlemaga kogu nende aja ja enne neidki. Andrus eemal olles mäletab ilmselgelt kriitikat enda suhtes peaministrina, aga ei taju omal nahal üleüldist poliitilise kultuuri mandumist, milles tuleb töötada praegu. Andruse ajal sai tehtud palju suuremaid otsuseid ja paremini seletatud, kui tehakse praegu, aga siis neid otsuseid ka sai paremini teha.

Tema ei ole näinud ega ettegi kujutanud, et parlament aetaks terveks aastaks ilma konkreetse eelnõuta umbe, aga sõimata saab hoopis valitsus ja umbeajajaid toetab ka president – võtab koha sisse keskel sekkumise asemel. Varem püsis ka rahandus korras, sest valitsus rääkis «meie» ja «Eesti», praegu kaubeldakse avalikult vorste ja aastaid on välja pressitud katteta raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles