Kisma kestab: Andrus Ansip trumpas Kaja Kallase annetuse euroga üle (33)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Sille Annuk

Kolmapäeval kirjutas peaminister Kaja Kallas Reformierakonna siselistis parteikaaslasele, endisele peaministrile Andrus Ansipile kirja ja ütles, et Ansip on süstemaatiliselt kahjustanud erakonna mainet ega peaks kandideerima europarlamendi valimistel. Ühe põhjusena tõi ta välja, et Ansip ei ole erakonda rahaliselt piisavalt toetanud. 

Kirjas tõi Kallas muu hulgas välja, et Ansip ei ole erakonda väljaspool oma kampaaniat mitte ühegi euroga toetanud. «Ka mitte siis, kui erakonnal oli rahaliselt erakordselt keeruline. Samuti pole sa erakonda toetanud mitte ühelgi kohalikul või riigikogu valimistel kandideerides, kui sinu toest oleks abi olnud. Sa tuled välja alati siis, kui sul endal on erakonnalt midagi vaja,» kirjutas Kallas. 

Ansip kirjutas Kallasele vastukirja. «Kaja heidab mulle ette, et ma polevat erakonda rahaliselt toetanud. Endise Euroopa Parlamendi liikmena Kaja teab, et EP-vahendeid ei tohi oma koduerakonna hüvanguks kasutada. Saadikute assistentide rakendamine koduerakonna heaks on toonud kaasa kriminaalasju. Vaatamata asjaolule, et saadiku palk pole parlamendi oma, peetakse parlamendis regulaarseid annetusi koduerakonnale taunitavaks,» vastas Ansip Kallasele. 

Kommentaarid (33)
Copy
Tagasi üles