Kaja Kallas keeldub isiklikult vastutamast ettevõtja kohta öeldu eest (28)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Kaja Kallas pressikonverentsil.
Kaja Kallas pressikonverentsil. Foto: Konstantin Sednev

Peaminister Kaja Kallast (RE) esindavad advokaadid väidavad, et tema mullu suvel valitsuse pressikonverentsil öeldut, mille kohaselt oli ettevõtja Parvel Pruunsild maksnud Keskerakonnale, Isamaale ja EKRE-le raha selleks, et nad lõhuksid Reformierakonna ja Keskerakonna koalitsiooni, ei saa pidada Kallase kui eraisiku seisukohaks, mille eest võiks teda pidada isiklikult vastutavaks.

Pruunsilda esindavad advokaadid on oma hagis Harju maakohtule nõudnud, et peaminister Kallas kuulutaks valitsuse pressikonverentsil eelmise aasta 6. juulil Pruunsilla kohta väidetu valeks ning lükkaks selle ühemõtteliselt ümber.

Kallast esindavad vandeadvokaadid Ants Nõmper ja Kairi Kilgi büroost Ellex Raidla kirjutavad oma seisukohas Harju maakohtule, et nende hinnangul ei ole kahtlust, et Kallas täitis pressikonverentsil Pruunsilla antud raha teemal esinedes peaministrina avalik-õiguslikke ülesandeid, mistõttu on põhjendamatu asuda seisukohale, et valitsuse pressikonverentsil öeldud väidete eest on vastutav Kallas eraisikuna.

Kommentaarid (28)
Copy
Tagasi üles