VIDEO JA BLOGI Tsahkna: Venemaa vahistamiskäsu üle ei maksa sotsiaalmeedias nalja visata (4)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Välisminister Margus Tsahkna ja peaminister Kaja Kallas pressikonverentsil.
Välisminister Margus Tsahkna ja peaminister Kaja Kallas pressikonverentsil. Foto: Konstantin Sednev

Tänasel valitsuse pressikonverentsil, kus osalesid peaminister Kaja Kallas (RE), välisminister Margus Tsahkna (Eesti 200), regionaalminister Madis Kallas (SDE) ja rahandusminister Mart Võrklaev (RE), tuli jutuks ka Kaja Kallase Venemaal tagaotsitavaks kuulutamine.  

Välisminister Tsahkna rääkis, et eile kutsuti välja Venemaa ajutine asjur Eestis Lenar Salimullin seoses meedia vahendusel levinud infoga, et Venemaa Föderatsioon lisas Eesti peaministri Kaja Kallase ning riigisekretäri Taimar Peterkopi Venemaa siseministeeriumi tagaotsitavate isikute nimekirja ja algatas nende suhtes kriminaaluurimise.

«Tegelikult on tegu tõsise asjaga – ühtpidi Venemaa tüüpiline hirmutamine. Venemaa ei ole õigusriik ja me peame seda asja võtma väga tõsiselt. Kui me vaatame oma ajalugu, siis väga paljud peaministrid on selle sama organi vahistamiskäskudega oma elu kaotanud,» rääkis Tsahkna. 

«Me oleme Euroopas täiemahulises sõjas. Need on tõsised asjad. Juba täna oleme otsustanud selle teema tõstatada mitme riigiga, et ELi liikmesriikidel oleksid siin väga selged seisukohad. Eesti riik on ajanud õigusriigile kohast poliitikat ja ajanud poliitikat, mis on agressori vastu,» rõhutas Tsahkna. 

«Ma olen kuulnud ka palju nalju sotsiaalmeedias selle kohta, aga ma soovitan võtta seda väga tõsiselt. See ei ole ajaloos naljateema ega ole ka tulevikus,» lisas ta. 

Tagasi üles