Oravate vaherahu – Kaja Kallas peab märtsi lõpuks tegema üliolulise otsuse (18)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Charles Micheli juhtum on Kaja Kallasele hoiatav näide sellest, mis võib juhtuda, kui minna järsku mõtetega teisele ametikohale.
Charles Micheli juhtum on Kaja Kallasele hoiatav näide sellest, mis võib juhtuda, kui minna järsku mõtetega teisele ametikohale. Foto: Geert Vanden Wijngaert

Kuigi peaminister Kaja Kallasega (RE) rahulolematute arv koduerakonnas on suvise idavedude skandaali tuules kasvanud – ning tüli Andrus Ansipiga tõi lahkhelid veelgi teravamalt avalikkuse ette –, paistab erakonnas umbes järgmiseks kuuks ajaks teatav vaherahu olevat.

Sel nädalal sai selgeks, et Kallasel on võimalus saada Euroopa Parlamendi valimistel liberaalseid erakondi koondava ALDE esikandidaadiks (tuntud kui spitzenkandidat). Algse eesmärgi ja tava kohaselt saab Euroopa Komisjoni presidendiks europarlamendi valimised võitva partei spitzenkandidat. Tõsi, 2019. aastal see ei toiminud. Valimised võitis traditsiooniliselt Euroopa Rahvapartei (EPP), kuid komisjoni presidendiks ei saanud poliitiliste lahkarvamuste tõttu mitte EPP spitzenkandidat Manfred Weber, vaid musta hobusena mängu toodud Ursula von der Leyen.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles