Nagin justiitsministri ja peaprokuröri suhetes läheb üha valjemaks (8)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Justiitsminister Kalle Laanetil ei ole lihtne talle mittesobivat peaprokuröri välja vahetada nagu ei ole peaprokurörill kerge töötada tingimustest, kus tema vastu usaldus puudub. Pildil justiitsminister Laanet ja riigi peaprokurör Andres Parmas.
Justiitsminister Kalle Laanetil ei ole lihtne talle mittesobivat peaprokuröri välja vahetada nagu ei ole peaprokurörill kerge töötada tingimustest, kus tema vastu usaldus puudub. Pildil justiitsminister Laanet ja riigi peaprokurör Andres Parmas. Foto: Madis Veltman

Peaprokurör Andres Parmast on õiguskaitsega seotud ringkondades juba tükk aega arvustatud hooletu töössesuhtumise pärast, nüüd kavatseb justiitsminister Kalle Laanet (RE) algatada teenistusliku järelevalve.

Kritiseerijad on öelnud, et kuigi peaprokuröri amet nõuab tööd 24/7-režiimis, alalist kohalolemist ja kättesaadavust, on Parmas viibinud kuude viisi välislähetustes. Samuti on talle ette heidetud kandideerimist Euroopa Kriminaalkohtu kohtunikuks, mis ei näitavat tema pühendumist, liiga vähest nõudlikkust prokuratuuri töö suhtes jm.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles