Kalle Laanet üürib korterit kasupojalt ja laseb riigil kulud kinni maksta (25)

Postimees
Copy
Kalle Laanet
Kalle Laanet Foto: Mihkel Maripuu / Postimees / Scanpix Baltics

Eesti Ekspessi andmetel üürib justiitsminister Kalle Laanet Tallinnas korterit oma kasupojalt ja laseb korteri kulud hüvitada riigil.

Eesti Ekspress kirjutab, et Kalle Laanet on nii varem kaitseministri ametit pidades kui nüüd justiitsministrina lasknud kinni maksta oma Tallinna korteri üüriarveid üle 12 000 euro, kusjuures korteri omanikuks on tema kasupoeg.

Seaduse järgi on valitsuse liikmel õigus taotleda oma eluasemekulude hüvitamist, esitades selleks avalduse ministeeriumile või riigikantseleile. 

Eluasemekulude hüvitamist ei saa taotleda iga minister, vaid ainult see, kes rahvastikuregistrisse kantud elukohaandmete järgi elab väljaspool tema juhitud ministeeriumi asukoha kohaliku omavalitsuse üksust ja sellega piirnevaid kohaliku omavalitsuse üksusi.

Määrusega on pandud ministeeriumile ja riigikantseleile kohustus kontrollida eluasemekulude hüvitamist taotlenud valitsuse liikmete aadressiandmeid rahvastikuregistris.

Minister peab taotlust esitades kinnitama, et üürileping ei ole sõlmitud korruptsioonivastases seaduses nimetatud seotud isikuga, kelleks on näiteks ametiisiku abikaasa, vanavanem, ametiisiku või tema abikaasa vanem ning ametiisiku vanema sugulane, sealhulgas ametiisiku laps ja lapselaps.

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles