Urmas Reinsalu: tõenäoliselt on Laanet sooritanud teo, mis päädib süüdimõistmisega (12)

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Tairo Lutter / Postimees / Scanpix Baltics

Isamaa esimees ja endine justiitsminister Urmas Reinsalu ütles, et Kalle Laanet on tõenäoliselt toime pannud korruptsioonisüüteo ja ilmselt alustab keskkriminaalpolitsei selle kohta ka uurimise. 

Urmas Reinsalu kommenteeris, et Kalle Laaneti tagasiastumine oli ilmselt Reformierakonnalt sundkäik, sest vähemalt ajakirjanduses avaldatud andmete järgi on tegemist korruptsioonisüüteoga. Ta selgitas, et ilmselt pole tegemist kuriteoga, kuna summad on väikesed.

«Samas on see süütegu, mille puhul algatab keskkriminaalpolitsei kindlasti menetluse ja eeldatavalt päädib see ka süüdimõistmisega, nii et Laanetil oleks nagunii tulnud ära minna.»

Ta lisas, et tähelepanuväärne on, et justiitsminister ise ei näinud hommikul meediale kommentaare andes selles mingeid õiguslikke ega ka eetilisi probleeme, kuigi olemas on mõlemad.

«Ma saan aru, et see tegu on väldanud ju aastaid. Nii et see kindlasti nõrgestab valitsust. Nüüd saab valitsus lisaks oma majanduslikult kahjulikule poliitikale määritud ka justiitsministri korruptsiooniga.»

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles