Sotsiaaldemokraadid veel otsustavad, kas jätkata Keskerakonnaga koalitsioonis (4)

Ingrid Landeiro
, ajakirjanik
Copy
Jevgeni Ossinovski.
Jevgeni Ossinovski. Foto: Madis Veltman

Tallinna linnavolikogu liige Jevgeni Ossinovski (SDE) ütles täna ERRile, et sotsiaaldemokraatide Tallinna ringkonnas on erinevaid hinnanguid sellele, kas koalitsioonis tuleks koos Keskerakonnaga jätkata. Täna Tallinna opositsioonierakondade esitatud umbusaldusavaldusega linnapea Mihhail Kõlvartile (KE) ei liitutud. 

«Sotsiaaldemokraatide Tallinna piirkonna juhatus on kogunenud, et seda olukorda arutada ja erinevaid seisukohti ka kaardistada ja tuleb öelda, et seisukohad on erinevad selles kontekstis. Ja kuna siin sündmused arenevad päevadega, mõnikord isegi tundidega – täna kolm tundi tagasi toimunud linnaovolikogu istung tõi ju teatud olulisi muutusi selles kontekstis –, siis me kindlasti arutame seda edasi,» sõnas Ossinovski ETV saates «Ringvaade». 

Ossinovski sõnul ei liitunud sotsiaaldemokraadid täna umbusaldusavalduse esitamisega, kuna tegemist on opositsiooni tööriistaga.

Alternatiivsete koalitsioonide puhul on aga sotsiaaldemokraatide juhatusel ühine arusaam, et EKRE-ga võimu teostada ei soovita. 

Tallinna linnavolikogu 37 opositsiooni kuuluvat liiget andsid tänasel istungil üle linnapea Mihhail Kõlvarti umbusalduse. Lisaks Reformierakonna, Isamaa, Eesti 200 ja EKRE fraktsioonide liikmetele kirjutasid umbusaldusavaldusele alla Igor Gräzin Keskerakonnast ning fraktsioonitud Tõnis Mölder ja Taavi Aas.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles