Oravate justiitsministri kandidaadiks on Madis Timpson (11)

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Pildil Viljandi linnapea Madis Timpson.
Pildil Viljandi linnapea Madis Timpson. Foto: Elmo Riig

Laupäevasel Reformierakonna juhatuse koosolekul teatati, et pärast Kalle Laaneti justiitsministri ametikohalt lahkumist võtab tema koha üle praegune Viljandi linnapea ja Reformierakonna juhatuse liige Madis Timpson. 

«Justiitsvaldkonnale on oluline, et justiitsminister oleks juriidilise hariduse või õigusalase taustaga. Madis Timpson seda on ning lisaks on tal ka juhtimiskogemus, mis ministriametis tuleb kindlasti kasuks. Ta on töötanud 7 aastat justiitsministeeriumis ning pikalt juhtinud Viljandi linna. Oma hariduse ja kogemusega on Madis tugev justiitsministri kandidaat,» ütles peaminister Kaja Kallas pressiteate vahendusel.

«Mul on suur au, et peaminister Kaja Kallas sellise ettepaneku mulle tegi. Tänan teda ning Reformierakonna juhatust selle usalduse eest. Ministriamet on suur väljakutse, kuid olen valmis selle vastu võtma. Mõistan, et sisseelamise aeg uude ametisse saab olema lühike ning justiitsvaldkonnas on piisavalt väljakutseid, mida peab lahendama,» sõnas Timpson.

Et uut justiitsministri kandidaati esitleda, kohtub peaminister Kallas president Alar Karisega esmaspäeval Kadriorus. 

Timpson lõpetas 2001. aastal Tartu Ülikooli ning tal on magistrikraad õigusteaduses. Ta on töötanud nii eraettevõtluses kui avalikus sektoris. Sealhulgas aidanud justiitsministri nõunikuna koostada 2012. aastal vastu võetud avaliku teenistuse seadust ja riigihalduse ministri meeskonnas ette valmistada haldusreformi.

Kahel korral, 2017. ja 2021. aasta kohalikel valimistel on ta valitud Viljandi linnapeaks.

Justiitsminister Kalle Laanet (RE) otsustas möödunud laupäeval pärast peaminister Kaja Kallasega rääkimist meedias ilmunud uudiste valguses tagasi astuda. Selle nädala alguses teatati, et keskkriminaalpolitsei alustati Laaneti suhtes väärteomenetlus korruptsioonivastase seaduse paragrahvi järgi, mis käsitleb toimingupiirangu rikkumist.

Laanet on öelnud, et läheb tööle riigikokku, kuhu ta Hiiu-, Lääne-, ja Saaremaa valimisringkonnast 4347 häälega valiti, mistõttu peab riigikogust lahkuma Urve Tiidus (RE).

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles