Urmas Espenberg lahkub EKREst (40)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Tallinna linnavolikogu erokorraline istung, kus avaldati umbusaldust linnapeale. Fotol fookuses Urmas Espenberg.
Tallinna linnavolikogu erokorraline istung, kus avaldati umbusaldust linnapeale. Fotol fookuses Urmas Espenberg. Foto: Tairo Lutter

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) liige Urmas Espenberg, kes Tallinna linnavolikogu EKRE fraktsioonist ainsana toetas teisipäeval umbusalduse avaldamist linnapea Mihhail Kõlvartile (Keskerakond), otsustas väljaviskamise ennetamiseks ise erakonnast lahkuda, kirjutab ERR

«Kuna see oli fraktsiooni seisukoht, mida keerutati mitu korda edasi-tagasi ja lõpuks mina olin kindlalt poolt ja ma jäin oma seisukohale kindlaks, siis nüüd ongi, et peaks vist erakonnast lahkuma,» rääkis Espenberg ERRile.

Espenberg tunnistas ka, et oli pärast hääletust rääkinud EKRE esimehe Martin Helmega, kes olevat öelnud, et kui ta ise ei lahku, siis visatakse ta erakonnast välja. «Ja see on halvem variant ja ma ei tahaks seda,» lisas Espenberg.

Küsimusele, miks ta siiski otsustas Keskerakonna juhitud linnavalitsuse tagandamist toetada, vastas Espenberg: «Sellepärast, et üle 18 aasta tekkis variant Tallinnas nii-öelda vene võimust vabaneda. Nii et igal juhul – siin ei olnud mingit mõtlemist.»

Tema sõnul oli veel esmaspäeva õhtul EKRE fraktsiooni otsus avaldada umbusaldust senisele linnavalitsusele.

Espenberg kuulus EKRE ridades eelmise riigikogu koosseisu ja on olnud EKRE kultuuriministri kandidaat. Ta oli aastaid EKRE kõneisik ja teda peeti erakonna peaideoloogiks, ta juhtis ka EKRE uudisteportaali Uued Uudised ja haldas EKRE Facebooki lehte.

Espenberg on lõpetanud Moskva Riikliku Ülikooli teadusliku kommunismi eriala ja õpetanud 1980ndatel aastatel kunstiakadeemias (toonases kunstiinstituudis) Kommunistliku Partei ajalugu ja ajaloolist materialismi. Ta on kirjutanud romaane, näidendeid ja esseistikat.

Kommentaarid (40)
Copy
Tagasi üles