REPINSKI PROTSESS Jõhvi vald palkas suure hüvitisega lahkuma sunnitud ametniku nädal hiljem uuesti (3)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Riigiprokuratuur süüdistab Jõhvi endist vallavanemat ja riigikogu eelmise koosseisu saadikut Martin Repinskit kelmuses, omastamises ja usalduse kuritarvitamises. Pildil Martin Repinski Harju maakohtus.
Riigiprokuratuur süüdistab Jõhvi endist vallavanemat ja riigikogu eelmise koosseisu saadikut Martin Repinskit kelmuses, omastamises ja usalduse kuritarvitamises. Pildil Martin Repinski Harju maakohtus. Foto: Sander Ilvest

Jõhvi vallavalitsuse endine finantsjuhi asetäitja Ellu Blok ütles kolmapäeval Harju maakohtus endise vallavanema Martin Repinski kohtuprotsessil tunnistusi andes, et pärast kuue kuu suuruse lahkumishüvitisega töölt lahkuma sundimist palkas vald ta mõned päevad hiljem uuesti tööle.

Ellu Blok andis kohtus ütlusi riigiprokurör Alar Rüütli kutsutud tunnistajana. Blok on üks kolmest vallaametnikust, kelle vallandamise tõttu prokuratuur esitas prokuratuur Repinskile süüdistuse vallale kahju tekitamises.

Blok kirjutas Repinski survel lahkumisavalduse 19. märtsil 2019 ning alates järgmisest päevast ta vallavalitsuses ei töötanud. Jõhvi vallavalitsuse finantsjuhi asetäitjana oli Blok sisuliselt valla pearaamatupidaja. Pärast Bloki vallavalitsusest lahkuma sundimist avastasid ametnikud, et pooleli jäi valla aastaaruande koostamine, mida keegi peale Bloki ei olnud suuteline valmis tegema.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles