Jana Toom: europarlamendi valimistel saab enim hääli Kõlvart (4)

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Jana Toom
Jana Toom Foto: Eero Vabamägi

Euroopa Parlamendi saadik Jana Toom (KE) sõnas «Terevisioonis», et ta usub, et praegune poliitiline olukord mobiliseerib Mihhail Kõlvarti ja Keskerakonna valijad.

Toom, kes ka oma positsioonis valimiste eel ei kahtle, sõnas «Terevisioonis», et Keskerakonna valija pelgalt Tallinnas võimult tõrjumise tõttu ära ei kao ja ta on veendunud, et europarlamendi valimistel saab suurima häältesaagi Mihhail Kõlvart.

Seda, et Kõlvart europarlamendi valimistel üks kandidaatidest oleks, ta Postimehele kinnitanud ei ole. 

Ka pealkirjad Keskerakonna hukust ajavad Toomi tema enda sõnul naerma, sest tema sõnutsi on nad jätkuvalt suurim erakond ja Kõlvarti populaarsus peaministrikandidaadina olevat sama suur kui peaminister Kaja Kallasel (RE).  

Küll aga möönis Toom, et vigu on tehtud, samas Kõlvartile ei saavat midagi ette heita: «Mihhail siiralt üritas uut kultuuri kuidagi juurutada, aga väga ei õnnestunud».

Võimuläbirääkimiste kohta ütles Toom, et nüüd hakkab nalja saama ning et peamised küsimused on, et kuidas koalitsiooni moodustavad erakonnad koos püsivad ja mis neid ühendab: «Seni ühendas ühtne vaenlane, kes nüüd on eemale tõugatud».

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles