GALERII Vastne justiitsminister Madis Timpson andis riigikogu ees ametivande (3)

Postimees
Copy

Justiitsminister Madis Timpson andis esmaspäeval riigikogu ees ametivande, vahetades sellel ametipostil välja Kalle Laaneti.

Peaminister Kaja Kallas rääkis, et justiitsvaldkonnale on oluline, et justiitsminister oleks juriidilise hariduse või õigustaustaga. «Madis Timpson seda on ning lisaks on tal ka juhtimiskogemus, mis ministriametis tuleb kindlasti kasuks. Ta on töötanud seitse aastat justiitsministeeriumis ning pikalt juhtinud Viljandi linna. Usun, et ta saab tänu oma haridusele ja kogemusele sellel ametikohal edukalt hakkama,» ütles Kallas.

Timpson on õppinud Tartu Ülikoolis nii ajalugu kui õigusteadust ja lõpetas ülikooli 2001. aastal õigusteaduskonnas magistrikraadiga. Avalikus sektoris on Timpson töötanud nii siseministri kui ka regionaalministri nõunikuna, kus aitas välja töötada haldusreformi.

Samuti on ta seitse aastat töötanud justiitsministri nõunikuna, andes muu hulgas panuse avaliku teenistuse seaduse väljatöötamisse. Enne ministriks saamist tegutses Timpson Viljandi linnapeana. Lisaks on Timpsonil töökogemus ka erasektorist.

Peaminister Kaja Kallas tutvustas justiitsministri kandidaadina Madis Timpsonit president Alar Karisele 24. märtsil, viies samal ajal Kadriorgu senise justiitsminister Kalle Laaneti tagasiastumise avalduse. President nimetas Timpsoni ametisse, uue ministri ametivolitused algasid esmaspäeval pärast ametivande andmist riigikogu ees.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles