ANALÜÜS Sotsid jätkavad Vene kodanikelt valimisõiguse võtmise torpedeerimist (29)

Uuendatud 1. aprill 2024, 19:59
Copy
Eelmistel riigikogu valimistel vaid üheksa kohta saanud sotsid on oma mõju ja jõudu hoomamatult kasvatanud. Jevgeni Ossinovski (vasakul) on olnud Vene kodanike valimisõiguse äravõtmise üks valjuhäälsemaid kriitikuid ja saab soovi korral Tallinna linnapeaks.
Eelmistel riigikogu valimistel vaid üheksa kohta saanud sotsid on oma mõju ja jõudu hoomamatult kasvatanud. Jevgeni Ossinovski (vasakul) on olnud Vene kodanike valimisõiguse äravõtmise üks valjuhäälsemaid kriitikuid ja saab soovi korral Tallinna linnapeaks. Foto: Madis Veltman

Terve eelmise riigikogu koosseisu vältel ehitas parlamendi väikseim partei Isamaa eesotsas Helir-Valdor Seedriga üles kuningategija ja Eesti mõjuvõimsaima erakonna oreooli. Nüüd paistavad sotsiaaldemokraadid selle rolli üle võtvat.

Sotsiaaldemokraatlik erakond (SDE) on mängimas endale kätte Tallinna linnapea kohta ja riigikogus torpedeerivad nad hiigelsuure fraktsiooniga Reformierakonna kõige südamelähedasemat poliitalgatust – Vene kodanike valimisõigust.

Kummaliselt ja ootamatult Tallinna võimukõneluste teemaks kujunenud Vene ja Valgevene kodanike valimisõiguse kohalike omavalitsuste (KOV) volikogude valimistel kergitas esmaspäeval riigikogu tasandil varjusurmast ka Reformierakond. Erilist edulootust sel aga pole. Seda hoolimata tõigast, et riigikogus esindatud kuuest fraktsioonist on ühel või teisel moel agressorriikide kodanike valimisõiguse äravõtmisele toetust avaldanud neli. Vastu on Keskerakond ja valitsuspartei sotsid.

Kommentaarid (29)
Copy
Tagasi üles