ANALÜÜS Kuidas kliimaseaduse hõlma all Eestisse sotsialismi imporditakse (48)

Mikk Salu
, ajakirjanik
Uuendatud 3. aprill 2024, 11:41
Copy
Saab muidugi öelda, et kõik on alles alguses, et need on ainult ideed ja ettepanekud, midagi pole otsustatud, et kõik on lõpuks riigikogu ja valitsuse käes. Aga mingisuguse suuna ja ideelise kondikava kliimaseaduse töörühmad ikkagi pakuvad.
Saab muidugi öelda, et kõik on alles alguses, et need on ainult ideed ja ettepanekud, midagi pole otsustatud, et kõik on lõpuks riigikogu ja valitsuse käes. Aga mingisuguse suuna ja ideelise kondikava kliimaseaduse töörühmad ikkagi pakuvad. Illustratsioon: Artur Kuus

Kui Reformierakond tahab veel kunagi mõned valimised võita, peavad nad kuidagi ohjeldama rohepöörde ümber toimetavaid agaraid aktiviste ja ametnikke.

Praegu kliimaministeeriumis valmiv kliimaseadus ja seaduse ümber toimetavad töörühmad oleks Reformierakonna poliitilistele konkurentidele tõeline kullaauk, kui nad ainult viitsiks otsida, mida kõike seal kirja pandud ja välja käidud.

Postimees kirjutas kuu aega tagasi, et kliimaministeerium plaanib kasutatud autode sisseveo piiramist. See on üks ettepanek, mis küpsenud kliimaseaduse tegemise transpordi ja liikuvuse töörühmas. Ministeerium reageeris artiklile valuliselt. «Juhin tähelepanu, et see on vaid üks ministeeriumile esitatud ettepanekutest, mida muude ettepanekute hulgas kaalutakse ja arutatakse,» kirjutas vastulauses kliimaministeeriumi rohereformi asekantsler Kristi Klaas.

Kommentaarid (48)
Copy
Tagasi üles