Endine presidendi kantselei nõunik kandideerib europarlamenti (1)

Postimees
Copy
Eero Raun
Eero Raun Foto: Peeter Langovits

Ettevõtja ja kultuurikorraldaja Eero Raun liitub Parempoolsetega, et kandideerida Euroopa Parlamenti.

«Ma ei taha viriseda, et minul ja mu sõpradel polegi, kelle poolt häält anda,» selgitas Raun Parempoolsetega liitumist. «Otsustasin, et õigem on ise välja öelda oma seisukohad sellises värske ja kasvava jõuga erakonnas, mille maailmavaatega saaksin olla enam-vähem ühel meelel ning mida liialt ei rõhuks varasemate täitmata lubaduste koorem.»

Rauna kutsumus on rahvusvahelised suhted ja diplomaatia, seega on Euroopa Parlamenti kandideerimine tema sõnul loogiline samm. «Mulle meeldib see lai panoraamvaade, mida pakub Euroopa – see on minu jaoks kodune kant ja Eesti inimeste huvid on seda väärt, et neid kaitsta. Europarlamendi poole vaadates tahaksin seal tegutseda Eesti heaks ekspordi ja tööstuse, hariduse ja kultuuri valdkondades,» sõnas Raun.

Parempoolsete juht Lavly Perling ütles, et Rauna teadmised kultuurist, lõimumisest ja ekspordi toimimisest ning kogemused rikastavad nii Parempoolset erakonda kui ka Euroopa Parlamendi valimiste nimekirja.

Raunal on sotsiaalteaduse magistrikraad Tallinna Ülikooli juhtimise sotsiaalsete strateegiate erialalt. Ta on lõpetanud ka Eesti Diplomaatide Kooli ning Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia.

Ettevõtjana juhib Eero Raun tööstuse valdkonna ekspordiprojekte. Ta on töötanud Eesti Televisioonis, avalike suhete juhina finantssektoris ja president Arnold Rüütli avalike suhete nõunikuna. Samuti on ta olnud välisministeeriumis diplomaat, kultuuriministeeriumis muusikanõunik, Tallinna muusika- ja balletikooli asutav direktor ning valitsuse kommunikatsioonibüroo direktor.

Parempoolsete Euroopa Parlamendi valimisnimekirja kinnitab erakonna volikogu 13. aprillil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles