JÄRELVAADATAV Valitsuse pressikonverentsil osalesid kaks Kallast ja Sikkut

Postimees
Copy
Kristina Kallas haridusminister, Kaja Kallas peaminister.
Kristina Kallas haridusminister, Kaja Kallas peaminister. Foto: Eero Vabamägi

Täna kell 12 toimus valitsuse pressikonverents, millest võtsid osa peaminister Kaja Kallas (RE), haridus- ja teadusminister Kristina Kallas (Eesti 200) ja terviseminister Riina Sikkut (SDE).

Kaja Kallas rääkis NATO 75. sünnipäeva puhul, et Eesti on hoitud ja kaitstud. «Meie liitlased on tugevamad kui kunagi varem. Meie enda sõjaline kaitse on viimastel aastatel arenenud väga kiiresti,» ütles Kallas. Ta soovis NATO-le pikka iga ja jõudu. 

Kristina Kallas lausus, et valitsuses on hariduses olulisim teema eestikeelsele õppele üleminek. «Käisin Tallinnas kui ka Narvas läbi need koolid, kus on hariduslike erivajadustega laste väikeklassid, selleks, et saada pilti ette, et milline seis on nendes koolides. «Üldiselt on valmisolek eestikeelsele õppele üleminekuks hea. On veel kohti, kus on õpetajaid puudu. Vara on veel öelda, kas eesti keelt valdav õpetaja on 1. septembril klassi ees ka olemas, aga konkursid õpetajate kohtadele käivad,» sõnas minister. Ta lisas: «Minu hinnangul on seis selline, et pole suuri takistusi, et 1. septembril õppetööd alustada eesti keeles ka väikerühmades.» Automaatne erand on Kadaka põhikoolile Tallinnas, kus on erivajadusega lapsed, kes õpivad vene keeles. 

Haridusleppe kohta sõnas Kallas, et kaks kohtumist on osapooltega toimunud. «Läbirääkimiste protsess on sujunud edukalt. Oleme suutnud kokku leppinud fookusteemades. 20. ja 21. mai on neljas kohtumine, kus loodame sisus kokku leppida.»

Postimees vahendas pressikonverentsi otsepildiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles