Tallinna nelikliit läbib täna ellujäämiskatse (3)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Tallinna koalitsioonikõnelejad Eesti200st Marek Reinaas ja Aleksei Jašin sisenevad Kadrioru Poska majja, kus läbirääkimisi peetakse.
Tallinna koalitsioonikõnelejad Eesti200st Marek Reinaas ja Aleksei Jašin sisenevad Kadrioru Poska majja, kus läbirääkimisi peetakse. Foto: Eero Vabamägi

Teisipäeva keskpäeval arutatakse riigikogus suletud uste taga Isamaa nõudmist Tallinna koalitsiooniläbirääkimistel, et Venemaa ja Valgevene kodanikelt võetaks hääleõigus Eesti kohalikel valimistel. Sellest sõltub, kas linna elu korraldamises muidu üllatavalt üksmeelne nelikliit on suuteline pealinnas võimu võtma.

Isamaa delegatsiooni liige Tallinna võimuliidu läbirääkimistel Karl Sander Kase oli eile lootusrikas. «Ma loodan, et kokkulepe sünnib. Vähemalt sõnades on Reformierakond ja Eesti 200 Isamaa ettepanekut toetanud. EKRE on ka seda toetamas,» ütles ta. «Paljuski on küsimus sotsides, kas nad suudavad kaasa tulla või on see neile punane joon.»

«See oleks ülimalt kahetsusväärne, kui see jääks probleemiks, mis kukutab uue linnavõimu,» ohkas Eesti 200 delegatsiooni esindaja Aleksei Jašin.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles