VIDEO JA BLOGI Tsahkna Tallinna võimuläbirääkimistest: kui Isamaa kohale ei tule, siis lasub kogu vastutus Isamaal (5)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy

Valitsuse pressikonverentsil osalevad neljapäeval peaminister Kaja Kallas (RE), välisminister Margus Tsahkna (Eesti 200) ja siseminister Lauri Läänemets (SDE).

Pressikonverents algab kell 12 ning seda saab jälgida otseülekande ja -blogina Postimehe vahendusel.

Tsahkna märkis,et Isamaa on asunud takistama Tallinnas uue võimuliidu loomist.

Tsahkna sõnul on valitsuse soov otsustavalt ära teha eestikeelsele haridusele üleminek, millega Tallinna senine linnavõim ei ole soovinud kaasa tulla. Nüüd aga oleks uuel koalitsioonil võimalus vajalikud sammud ära teha.

«Ja ütlen otse - pühapäevaks on kokku kutsutud Tallinna linnavolikogu erakorraline istung. Ja kui Isamaa sinna kohal ei tule, siis lasub kogu vastutus Isamaal selles, et Tallinnas ei minda üle eestikeelsele õppele ja tekivad väga tõsised probleemid,» ütles Tsahkna.

Tema sõnul Tallinna võimuliidu läbirääkimistel tegelikult sisulisi probleeme ei ole ja kõiges on kokku lepitud. «Ja meie Eesti 200-st nende mängudega kaasa ei lähe,» ütles Tsahkna.

Tsahkna sõnul tunnetab tema erakonnakaaslasest haridus- ja teadusminister Kristina Kallas koolikatsetel eksamite infosüsteemi (EIS) tõrgete tõttu toimunu pärast vastutust.

Tsahkna vabandas kõigi nende 3800 koolinoore ees, kes oma töö ära tegid, kuid paraku täiskasvanud oma tööga hakkama ei saanud.

«Haridus- ja teadusministeerium on algatanud sisejuurdluse ja EIS-i meeskond vahetatakse välja. Ja tulevikus need arendused, mida seni on ministeeriumis sees pusitud, tellitakse väljaspoolt,» ütles Tsahkna. Ta lisas, et noored on teinud kõvasti tööd ning nende suhtes on tekkinud olukord ebaõiglane

Tagasi üles